Polecam z CENEO

Jednogarnkowe spaghetti

Tym razem mam dla Was "one pan pasta", czyli wrzucamy wszystko do gara, zalewamy wodą, gotujemy 10 minut i GO-TO-WE!!

Składniki:

  • 200 g makaronu spaghetti
  • 200 g pomidorków koktajlowych pokrojonych na połówki
  • 1 mała cebula czerwona pokrojona w pióra
  • 1 papryczka chilli pokrojona w plasterki
  • 3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki
  • garść liści bazylii
  • 3 łyżki oliwy
  • 50 g startego parmezanu
  • sól
  • pieprz
  • 600 ml wody
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieścić w garnku/głębokiej patelni (oprócz parmezanu), zalać 600 ml wody i gotować pod przykrywką ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając.

Pod koniec, gdy cała woda wyparuje dodać starty parmezan, dokładnie wymieszać i podawać. SMACZNEGO!!!
 

Komentarze

Print Friendly and PDF