Poradnik Zosi

Tagiatelle z krewetkami

Obiecałam ten post równo rok temu,
az wstyd że tyle z tym zwklekałam.
ale no nic, nareszcie jest!!
Prosty przepis na niebanalne krewetki :D 
Zachęcam do spróbowania :)
Składniki (3-4 porcje):

  • 500 g makaronu tagiatelle
  • 250 g obranych krewetek
  • 1 papryczka chilli
  • 2-3 ząbki czosnku
  • zalewa z suszonych pomidorów
  • 2-3 suszone pomidory
  • pęczek świeżej kolendry
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • łyżka tartego parmezanu

Przygotowanie:
Krewetki zamarynować w oliwie z suszonych pomidorów, posiekanym czosnku, chilli, kolendrze i suszonych pomidorach, pozostawić na ok. 1 godzinę. Makaron ugotować al dente. Rozgrzać patelnię i podsmażyć na niej pomidorki koktajlowe. Dodać krewetki wraz z całą marynatą i smażyć ok. 5 - 8 minut. Po tym czasie dodać makaron, dokładnie wymieszać, podgrzewając jeszcze chwilę. Całość wyłożyć na talerze i udekorować parmezanem i listkami kolendry. SMACZNEGO!!! 



Komentarze

Polecam z CENEO

Print Friendly and PDF