Jaglane placuszki z musem czekoladowym z awokado
Propozycja śniadania dla tych, którzy dbają o linię
lub po prostu lubią słodko zacząć dzień :D
Składniki:
Placki:
- 1 szklanka kaszy jaglanej lub mąki jaglanej
- 1/2 szklanki mleka (może być roślinne)
- 1/2 szklanki mąki mgdałowej/płatków migdałowych/obranych migdałów
- 2-3 łyżki cukru trzcinowego
- 1/3 szklanki mąki pszennej
- szczypta sody
- szczypta soli
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Kaszę wypłukać na sitku, aż będzie leciała przezroczysta woda, następnie przelać wrzątkiem, przełożyc do blendera, dodać mleko i miksować około 5 minut. Dodać resztę składników i ponownie zmiksować. Olej rozgrzać na patelni i kłaść łyżką niewielkie placki, smażyć na złoty kolor. Podawać z musem z awokado lub ulubioną konfiturą. SMACZNEGO!!!
Komentarze
Prześlij komentarz