Koperty z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami
Kiedy znudziły się już zwykłe zapiekanki,
polecam spróbować zrobić je w taki sposób :D
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 duża cebula
- 250 g pieczarek
- 100 g żółtego sera
- sól
- pieprz
- słodka papryka, czosnek (opcjonalnie)
- olej, masło
- mak, sezam, płatki chilli (opcjonalnie)
- 1 jajko
Przygotowanie:
Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni podgrzać olej i masło, dodać cebulę, zeszklić. Następnie dodać pieczarki i dusić około 20 minut, tak by cała woda odparowała. Doprawić do smaku przyprawami. Pieczarki przestudzić i dodać starty żółty ser. Ciasto pokroić w kwadraty, na każdy kawałek ciasta nałożyć farsz i skleić. Koperty posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać np. makiem. Piec w temp. 200*C około 20 minut. SMACZNEGO!!!
Piękne zdjęcia , na pewno wypróbuje tą propozycje:D
OdpowiedzUsuń