Polecam z CENEO

Leczo, czyli warzywne ragoût

Jednogarnkowo, smacznie i przyjemnie, 
a ponadto jest to idealny pomysł na czyszczenie lodówki, 
gdyż możemy do garnka wrzucić wszystko i niekoniecznie musimy trzymać się moich proporcji :)
Składniki:


  • 250-500 g kiełbasy
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 cebula
  • 1 duża cukinia
  • 1 papryka
  • 1 papryczka chili
  • 2-3 marchewki
  • 4-5 dużych, dojrzałych pomidorów
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • słodka papryka w proszku
  • ostra papryka w proszku
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
Wszystkie składniki pokroić w kostkę, a marchewkę w plasterki. Kiełbasę podsmażyć na tłuszczu, jak już się zarumieni, dodać cebulę i smażyć, aż ta się zeszkli, dodać pozostałe warzywa, lekko podlać wodą i gotować na małym ogniu, często mieszając. Gdy warzywa będą już miękkie, dodać koncentrat i przyprawy do smaku. Podawać z makaronem, ziemniakami lub pieczywem. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  1. bardzo lubię leczo i też często jemy je z makaronem :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Print Friendly and PDF