Polecam z CENEO

Muffinki cynamonowe z rabarbarem

No i nadszedł czas na ostatni już przepis z wykorzystaniem rabarbaru :)
tym razem babeczki dla wielbicieli cynamonu i lekko kwaśnych smaków,
najlepiej smakują ze szklanką mleka :D
rabarbaLOVE <3

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 płaskie łyżeczki cynamonu
  • 2 duże jajka
  • 120 g stopionego i ostudzonego masła
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka obranego i pokrojonego rabarbaru
Przygotowanie:
Przygotować dwie miski. W jednej z nich wymieszać wszystkie składniki suche, a w drugiej mokre. Następnie mokre składniki dodać do suchych i wymieszać je łyżką. Na koniec dodać rabarbar i ponownie zamieszać. Tak przygotowaną masą wypełnić papilotki do trzech czwartych wysokości i piec w piekarniku nagrzanym do 200*C przez ok. 20 minut. Oprószyć cukrem pudrem. SMACZNEGO!!!



Komentarze

Print Friendly and PDF