Polecam z CENEO

Gofry proteinowe

Często pytacie mnie o słodkości, które jednocześnie nie będą udręką dla naszej figury :)
znalazłam i na to rozwiązanie,
czyli najprostsze na świecie gofry, 
w których zasmakuje nie jeden fan siłowni :D
Składniki (na 4-5 porcji):
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucić do miski i dokładnie wymieszać, by nie miało grudek (jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy trochę mleka, jeśli zbyt rzadka odrobinę odżywki).

Masę wlewamy do nagrzanej gofrownicy. Pieczemy 2-3 minuty. Studzimy na kratce. Podawać z ulubionymi dodatkami. SMACZNEGO!!!

PS: jeśli zaraz po przygotowaniu włożymy gofry do szczelnego pojemnika, będą dłużej świeże, a tym samym możemy je zrobić dzień wcześniej, by mieć na rano już gotowe śniadanie :D








Komentarze

  1. Super gofry, muszę zrobić z odżywką, robiłam jakiś czas temu. Bardzo mi zasmakowały.

    OdpowiedzUsuń
  2. muszę koniecznie wypróbować:D

    OdpowiedzUsuń
  3. mąka migdałowa nigdy nie słyszałam :> Czy zwykle ciasta dobrze wychodzą??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mąka migdałowa to nic innego jak drobno zmielone migdały :)
      wiadomo jest ona trochę cięższa od pszennej, najlepiej wychodzą z niej ciasta trochę "cięższe" :D

      Usuń

Prześlij komentarz

Print Friendly and PDF