Gofry proteinowe
Często pytacie mnie o słodkości, które jednocześnie nie będą udręką dla naszej figury :)
znalazłam i na to rozwiązanie,
czyli najprostsze na świecie gofry,
w których zasmakuje nie jeden fan siłowni :D
Składniki (na 4-5 porcji):- 3 czubate miarki odżywki białkowej FA SO GOOD!® PROTEIN
- 4 jajka
- 2 łyżki mąki migdałowej FA SO GOOD!® ALMOND POWDER (można użyć innej)
- 1/2 szklanki mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenie
- kakao (opcjonalnie)
Wszystkie składniki wrzucić do miski i dokładnie wymieszać, by nie miało grudek (jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy trochę mleka, jeśli zbyt rzadka odrobinę odżywki).
Masę wlewamy do nagrzanej gofrownicy. Pieczemy 2-3 minuty. Studzimy na kratce. Podawać z ulubionymi dodatkami. SMACZNEGO!!!
PS: jeśli zaraz po przygotowaniu włożymy gofry do szczelnego pojemnika, będą dłużej świeże, a tym samym możemy je zrobić dzień wcześniej, by mieć na rano już gotowe śniadanie :D
Super gofry, muszę zrobić z odżywką, robiłam jakiś czas temu. Bardzo mi zasmakowały.
OdpowiedzUsuńmuszę koniecznie wypróbować:D
OdpowiedzUsuńmąka migdałowa nigdy nie słyszałam :> Czy zwykle ciasta dobrze wychodzą??
OdpowiedzUsuńmąka migdałowa to nic innego jak drobno zmielone migdały :)
Usuńwiadomo jest ona trochę cięższa od pszennej, najlepiej wychodzą z niej ciasta trochę "cięższe" :D