Batony proteinowe
Świetna propozycja na przekąskę,
gdy nie mamy czasu na zjedzenie pełnego posiłku,
lub też sposób na po treningowy smakołyk,
którego przygotowanie zajmuje dosłownie 5 minut,
a dodatkowo mamy pewność, że nie zawiera żadnych niepotrzebnych chemicznych składników,
które możemy spotkać w ich sklepowej wersji :)
Składniki (6 sztuk):- 100 g masła orzechowego z orzechów nerkowca
- 75 g czekoladowej odżywki białkowej (u mnie waniliowa z 2 łyżeczkami kakao)
- 1,5 łyżki płynnego miodu
- 45g płatków owsianych górskich
- 2-4 łyżki wody
Przygotowanie:Masło orzechowe wymieszać z miodem, odżywkę z płatkami owsianymi. Połączyć wszystko i mieszać dodając wody (masa powinna być wilgotna, klejąca, ale nie wodnista).
Masę przełożyć do pojemnika plastikowego wyłożonego folią spożywczą, dokładnie ugnieść. Wstawić do lodówki na ok. 1h. Po wyjęciu pokroić na prostokąty. SMACZNEGO!!!
Masę przełożyć do pojemnika plastikowego wyłożonego folią spożywczą, dokładnie ugnieść. Wstawić do lodówki na ok. 1h. Po wyjęciu pokroić na prostokąty. SMACZNEGO!!!
Komentarze
Publikowanie komentarza