Polecam z CENEO

Piwny szaszłyk

Pora powoli otwierać sezon grillowy,
szaszłyki, karkówka, kiełbaski... UWIELBIAM!!!
Składniki:

  • 500 g mięsa wieprzowego
  • opakowanie pikantnej przyprawy do grilla
  • 500 g pieczarek
  • 2 papryki
  • 1 biała cebula
  • 1 czerwona cebula
  • kilka pomodorków koktajlowych
  • oliwa/olej
  • 1 piwo
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
Mięso pokroić w kostkę, zamarynować w przyprawie do grilla i oleju. Pieczarki obrać, większe przekroić na pół, paprykę pokroić na mniejsze kawałki, cebulę w plasterki. Wszystkie składniki nadziać na patyczek, posypać solą, pieprzem i polać oliwą. Podczas pieczenia podlać mięso kilkakrotnie piwem. SMACZNEGO!!!


Komentarze

Print Friendly and PDF