Polecam z CENEO

Penne z kurczakiem i sosem pieczarkowym

Bo nie ma to jak obiad błyskawiczny,
który wychodzi każdemu, 
a i smakuje każdemu :D
Składniki:

  • 500 g makaronu penne
  • 400-500 g piersi z kurczaka
  • 250 g pieczarek
  • 1 zielona cebulka
  • oliwa z oliwek
  • łyżka masła
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 150 ml rosołu
  • 1 duża łyżka śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • sól 
  • pieprz
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokroić w paski. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać kurczaka, łyżkę masła, posolić, popieprzyć. Zieloną cebulkę pokroić, dodać do kurczaka. Doprawić gałką, liściem i tymiankiem. Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić w plasterki, dodać na patelnię. W rosole rozrobić śmietanę, musztardę i mąkę, wlać do kurczaka, wymieszać i poddusić. Podawać z makaronem. SMACZNEGO!!!

Komentarze

Print Friendly and PDF