Polecam z CENEO

Jajka faszerowane na 3 sposoby

A może jajko?
Takie z serkiem i dodatkami?
Bo są do wyboru: słone, słodkie i ostre!
Na imprezę idealne!!
Składniki:
  • 9 jaj
I farsz:
  • 3 żółtka
  • 100 g serka śmietankowego
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypiorek
  • pieprz
  • sól
II farsz:
  • 3 żółtka
  • 100 g serka śmietankowego (u mnie był z kawałkami łososia)
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 3 suszone pomidory
  • pieprz 
  • sól
III farsz:
  • 3 żółtka
  • 100 g serka śmietankowego
  • 1 łyżka chrzanu ze słoiczka
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Składniki na farsze dokładnie wymieszać i nadziewać jajka. Jajka są smaczniejsze na drugi dzień, gdy smaki się "przegryzą". SMACZNEGO!!! 



Komentarze

Print Friendly and PDF