Polecam z CENEO

Babeczki leśny mech

Zielono mi!!!
Czyli leśny mech w wersji mini :D
Rozmiar mini, maksimum smaku!
Składniki (12 sztuk):

Babeczki :
  • szklanka mąki pszennej tortowej 
  • 3/4 szklanki cukru 
  • 3/4 szklanki oleju 
  • 2 jajka
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 230 gramów szpinaku rozmrożonego i rozdrobnionego
Krem: 
  • 500 ml śmietanki kremówki 
  • 1 śmietan-fix
  • konfitura jagodowa /1 łyżka cukru pudru + 1 cukier wanilinowy
Przygotowanie:

Babeczki:
Jajka zmiksować z cukrem, stopniowo dodawać olej cały czas miksując. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Dodać rozmrożony i odsączony szpinak, dokładnie wymieszać. Masę zmiksować pod koniec za pomocą blendera, by uzyskać głębszy kolor babeczek. Foremkę na muffiny wyłożyć papilotkami i rozdzielić między nie ciasto. Piec w temperaturze 180*C przez ok. 30 minut. Ostudzić i ściąć góry 
babeczek, pokruszyć.

Krem:
Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodać śmietan-fix, 2 łyżki konfitury, lub cukry. Krem wyłożyć na babeczki, obsypać pokruszonym ciastem. SMACZNEGO!!!



Komentarze

Print Friendly and PDF