Babeczki leśny mech
Zielono mi!!!
Czyli leśny mech w wersji mini :D
Rozmiar mini, maksimum smaku!
Składniki (12 sztuk):
Babeczki :
- szklanka mąki pszennej tortowej
- 3/4 szklanki cukru
- 3/4 szklanki oleju
- 2 jajka
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 230 gramów szpinaku rozmrożonego i rozdrobnionego
Krem:
Przygotowanie:- 500 ml śmietanki kremówki
- 1 śmietan-fix
- konfitura jagodowa /1 łyżka cukru pudru + 1 cukier wanilinowy
Babeczki:
Jajka zmiksować z cukrem, stopniowo dodawać olej cały czas miksując. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Dodać rozmrożony i odsączony szpinak, dokładnie wymieszać. Masę zmiksować pod koniec za pomocą blendera, by uzyskać głębszy kolor babeczek. Foremkę na muffiny wyłożyć papilotkami i rozdzielić między nie ciasto. Piec w temperaturze 180*C przez ok. 30 minut. Ostudzić i ściąć góry babeczek, pokruszyć.
Krem:
Jajka zmiksować z cukrem, stopniowo dodawać olej cały czas miksując. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Dodać rozmrożony i odsączony szpinak, dokładnie wymieszać. Masę zmiksować pod koniec za pomocą blendera, by uzyskać głębszy kolor babeczek. Foremkę na muffiny wyłożyć papilotkami i rozdzielić między nie ciasto. Piec w temperaturze 180*C przez ok. 30 minut. Ostudzić i ściąć góry babeczek, pokruszyć.
Krem:
Komentarze
Prześlij komentarz