Polecam z CENEO

Penne arrabiata

Propozycja dla zapracowanych,
czyli szybko, tanio i smacznie,
a no i do tego na ostro!! :D
Składniki:

  • 300 g makaronu penne 
  • 100 g coppy lub boczku wędzonego surowego (można pominąć, albo zastąpić kurczakiem)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku 
  • 500 ml przecieru pomidorowego lub pomidorów z puszki 
  • pieprz cayenne do smaku
  • szczypta cukru
  • sól
  • kilka listków świeżej bazylii / suszona bazylia
  • 70 g parmezanu 

Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na rozgrzanej oliwie podsmaż wędlinę, następnie dodaj czosnek i smaż około minuty. Wlej przecier, wsyp chilli, bazylię i sól. Gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Pod koniec wsyp makaron, wymieszaj, podawaj ze startym parmezanem. SMACZNEGO!!!



Komentarze

Print Friendly and PDF