Polecam z CENEO

Fasolka po bretońsku

MNIAM MNIAM MNIAM!!! 
Ten niesamowity smak zna chyba każdy i nie muszę go nikomu przedstawiać :D
Pożywna i rozgrzewająca propozycja na te ostatnie zimowe dni :)
 Składniki:
  • 0,5 kg fasoli Jaś
  • 0,25 kg kiełbasy
  • 0,25 kg boczku wędzonego surowego
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki pszennej + 1 szklanka wody (wymieszać w słoiku)
  • sól
Przygotowanie:
Fasole namoczyć na noc w wodzie, rano odlać wodę, wypłukać. Fasolę przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować ok. 1 h. Kiełbasę i boczek podsmażyć i dodać do gotującej się fasoli. Gotować do czasu, aż fasola będzie miękka. Pod koniec gotowania zaprawić koncentratem pomidorowym i mąką. Zagotować, doprawić solą do smaku. SMACZNEGO!!!



Komentarze

Print Friendly and PDF