Polecam z CENEO

Pierś z kurczaka w płatkach owsianych

Delikatna, soczysta pierś z kurczaka, 
która wręcz rozpływa się w ustach, 
w chrupiącej panierce o orzechowej nucie <3
Niebo w gębie!!
Składniki:
  • podwójna pierś z kurczaka
  • ostra papryka w proszku
  • czosnek granulowany
  • sól
  • pieprz
  • olej z zalewy z pomidorów suszonych
  • płatki owiane
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokroić w medaliony, umyć i osuszyć. Doprawić papryką, czosnkiem, solą i pieprzem do smaku, polać olejem z pomidorów suszonych. Zostawić na ok. 1 godzinę, aby mięso przeszło smakami. W misce rozkłócić jajko z 2 łyżkami mleka i szczyptą soli. Na patelni rozgrzać olej. Kotleciki panierujemy najpierw w jajku, następnie w płatkach owsianych. Smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami. SMACZNEGO!!!

Komentarze

Print Friendly and PDF