Polecam z CENEO

Rolada szpinakowa z łososiem

Zielony przysmak, który jest hitem na każdej imprezie, 
zarówno tej bardziej wytwornej jak i na domówce wśród znajomych :D
Składniki:

  • 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka masła
  • 4 jajka
  • 1 łyżka mąki
  • 300 g serka chrzanowego
  • 150-200 g łososia wędzonego w plastrach
Przygotowanie:
Na patelni podsmażyć szpinak z masłem, czosnkiem i solą, do czasu, aż woda odparuje. Wystudzić. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie zblendować szpinak, dodać żółtka, mąkę, wymieszać. Do szpinaku dodać pianę z białek. Delikatnie mieszać. Wylać na dużą blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 15 minut w 190*C. Wyjąć ciasto, poczekać 5 minut, zdjąć papier do pieczenia. Posmarować ciasto serkiem, położyć łososia i zwinąć ściśle w roladę. Zawinąć jeszcze w folię spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin. Kroić na plastry ok.1,5 - 2 cm. SMACZNEGO!!!


Komentarze

Prześlij komentarz

Print Friendly and PDF