Polecam z CENEO

Ciasto weekendowe bez pieczenia / lodowiec

Ciacho szybkie w przygotowaniu,
bo jedyne co musimy zrobić to: 
ugotować budyń, wymieszać z masłem i rozpuścić galaretki :D 
Składniki:

  • 2 opakowania biszkoptów
  • 2 galaretki (żółta i czerwona)
  • 1 budyń śmietankowy lub waniliowy
  • 250 g masła/margaryny
  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka cukru
  • 4 żółtka
  • 1 łyżka kakao
Przygotowanie:
Zagotować 1 szklankę mleka. W drugiej rozrobić żółtka z cukrem i budyniem. Masę wlać na gotujące się mleko, ugotować budyń. Masło utrzeć, dodać ostudzony budyń, wymieszać dokładnie. Masę podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao, wymieszać. Rozpuścić żółtą galaretkę, ostudzić, następnie moczyć w niej biszkopty i układać na dnie tortownicy. Na biszkopty wyłożyć biały krem, następnie ponownie nasączone biszkopty i krem z kakao. Wstawić na godzinę do lodówki. Rozpuścić czerwoną galaretkę. Po tym czasie na krem wyłożyć owoce i zalać czerwoną galaretką. Wstawić do lodówki, aby galaretka stężała. SMACZNEGO!!!

Komentarze

Print Friendly and PDF