Polecam z CENEO

2 w 1 makaron / tortilla po meksykańsku

Ostatnio dni mi uciekają dosłownie z prędkością światła,
doba jak dla mnie ma za mało godzin,
pewnie nie tylko dla mnie :D
Ale jest na to rada, by skrócić chociaż pobyt w kuchni :P
1 danie = 2 posiłki
Robimy szybko jeden farsz, na obiad podajemy z makaronem, a na kolację zawijamy go w tortillę :D
Ot taki myk :)
Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • przyprawa do kuchni meksykańskiej
  • szczypta pieprzu cayenne/chili
  • 500 ml przecieru pomidorowego
  • 1 puszka czerwonej fasoli konserwowej
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • olej
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
Cebulę i czosnek pokroić drobno. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulkę, pod koniec dodać czosnek. Na patelnię dorzucić mięso, podsmażyć, dodać przyprawę. Po ok. 10 minutach wlać na patelnię przecier, dusić ok. 5 minut. Pod koniec dodać warzywa konserwowe, doprawić solą i pieprzem. Dusić jeszcze chwilę. Podawać z ryżem, makaronem albo możemy też zawinąć farsz w tortillę. SMACZNEGO!!!





Komentarze

  1. Super przepis , musze w najbliższym czasie wypróbować:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, bo jest przeprosty i przesmaczny :)

      Usuń

Prześlij komentarz

Print Friendly and PDF