Polecam z CENEO

Ryba po grecku

Bo jakoś mnie tak naszło na świąteczne smaki :D
Składniki:

  • 1 cebula
  • 0,7 kg marchewki
  • 2 duże pietruszki
  • 0,5 średniego selera
  • słoiczek koncentratu pomidorowego "Frubex"
  • olej
  • sól, pieprz
  • 1 kg filetów z ryby (dorsz, mintaj)
  • mąka
  • jajko
  • sól
  • cytryna
Przygotowanie:
Warzywa zetrzeć na tarce, cebulę drobno posiekać.
W rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę, dodać resztę warzyw, dusić ok. 20 minut, do miękkości. Na końcu dodać koncentrat, doprawić i dusić jeszcze chwilę. 

Jajko rozkłócić z odrobiną soli, w drugiej misce przygotować mąkę. Rybę panierować w jajku, następnie w mące, smażyć na złoty kolor.

Podawać rybę z warzywami i cząstką cytryny do skropienia. SMACZNEGO!!!


Komentarze

Print Friendly and PDF