Polecam z CENEO

Wafle orzechowo-owsiane

Mas do wafli jest całe mnóstwo :D
Ja dzisiaj proponuję masę z mielonych orzechów
i płatków owianych :D
to połączenie może się wydawać początkowo dość dziwne,
ze względu na obecność w nim płatków, 
ale zapewniam, że są one praktycznie nie wyczuwalne :)
Wafle są wyjątkowo smaczne, szczególnie od razu po wyjęciu z lodówki :D
Składniki:
  • opakowanie wafli tortowych
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 szklanki błyskawicznych płatków owsianych
  • 250 g mielonych orzechów włoskich
  • 200 g masła
  • 1 duża łyżka kakao
Przygotowanie:
Zagotować mleko z cukrem, dodać płatki owiane i gotować na małym ogniu ok. 5 minut. Po tym czasie wsypać do masy orzechy, gotować do momentu zgęstnienia masy. Zdjąć garnek z ognia, dodać masło i kakao, dokładnie wymieszać.
Ciepłą masą przełożyć wafle, obciążyć deską kuchenną, schłodzić. SMACZNEGO!!!






Komentarze

Print Friendly and PDF