Polecam z CENEO

Zapiekanki śniadaniowe

Po co jeść jajko na twardo z bułką??
Skoro można zjeść taką apetyczną zapiekankę!! :D
Składniki:

  • bułka (nie polecam kajzerek, bo szybko się przypiekają; najlepsza ciabatta)
  • dwie łyżki masła
  • szczypiorek
  • ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę/czosnek granulowany
  • plaser szynki
  • 1 jajko
  • tarty żółty ser
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
  1. Z bułki odciąć górę i wydrążyć środek, 
  2. posmarować masłem (masło + czosnek + posiekany szczypiorek) dno bułki i obcięty wierzch, 
  3. ułożyć plaster szynki, 
  4. wbić jajko, 
  5. włożyć łyżeczkę masła
  6. posypać serem i szczypiorkiem
  7. zapiec
  8. zajadać!!
SMACZNEGO!!!




Komentarze

  1. Aż się głodna zrobiłam a u taka pora;))

    OdpowiedzUsuń
  2. A ile tak mniej więcej trzeba piec je w piekarniku, żeby dobrze się upiekły? ;) I w jakiej temperaturze? Dodam tylko, że u mnie w piekarniku nie ma opcji termoobiegu, tylko góra i dół...

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Print Friendly and PDF