Polecam z CENEO

Kurczak szu-szu (mocno czosnkowy)

Znudziły Ci się standardowe nuggetsy i kotleciki??
Ten przepis jest właśnie dla Ciebie :D
Wystarczy tylko zamarynować mięsko
  i smażyć na złoty kolor :)
Gotowe!!
Składniki:
  • 2 małe filety z kurczaka
  • 3 żółtka
  • 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki maggi
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli lub vegety
  • 2-4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki śmietany
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
Filety umyć, osuszyć, pokroić w medaliony. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę i wymieszać z pozostałymi składnikami. W powstałej marynacie umieszczamy kurczaka i szczelnie zamykamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, by ten mógł się zamarynować. Po tym czasie smażymy kurczaka w oleju na złoty kolor. SMACZNEGO!!!


Komentarze

Print Friendly and PDF