Kurczak szu-szu (mocno czosnkowy)
Znudziły Ci się standardowe nuggetsy i kotleciki??
Ten przepis jest właśnie dla Ciebie :D
Wystarczy tylko zamarynować mięsko
i smażyć na złoty kolor :)
Gotowe!!
Składniki:- 2 małe filety z kurczaka
- 3 żółtka
- 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki maggi
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli lub vegety
- 2-4 ząbki czosnku
- 2 łyżki śmietany
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Filety umyć, osuszyć, pokroić w medaliony. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę i wymieszać z pozostałymi składnikami. W powstałej marynacie umieszczamy kurczaka i szczelnie zamykamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, by ten mógł się zamarynować. Po tym czasie smażymy kurczaka w oleju na złoty kolor. SMACZNEGO!!!
Komentarze
Prześlij komentarz