Polecam z CENEO

Orzeźwiająca meksykańska salsa

Kuchni meksykańskiej ciąg dalszy :P
Jest to kolejny smaczniejszy, domowy odpowiednik sklepowego produktu,
którego przygotowanie trwa dosłownie chwilę. 
Idealny do każdego dania z kuchni meksykańskiej ale i nie tylko :D
Doskonale komponuje się do mięs, kanapek, tortilli itp. :)
Salsa:
  • 1 zielona papryczka chili
  • 2 pomidory
  • 1 czerwona cebula
  • sok z 1 limonki
  • 2-3 suszone pomidory (opcjonalnie)
  • garść świeżej kolendry
  • sól
  • pieprz cytrynowy/pieprz czarny
Przygotowanie:
Z pomidorów wykroić gniazda nasienne i pokroić w kosteczkę. W kosteczkę pokroić również cebulkę, chili i suszone pomidory. Kolendrę posiekać i dorzucić do reszty warzyw. Skropić sokiem z limonki i doprawić do smaku. Jeśli wolimy, to możemy zblendować składniki na jednolitą masę. SMACZNEGO!!!

Komentarze

Print Friendly and PDF