Omlet ryżowy z dodatkami

Każdy wie jak to jest, gdy ugotujemy za dużo ryżu do obiadu
Większość osób robi na drugi dzień ryż na mleku :)
A ja mam na to inny sposób 
ja robię omlet z ulubionymi dodatkami
lub po prostu z tym co mam aktualnie w lodówce :D
Składniki (na 2 omlety):
  • 100 g ugotowanego ryżu
  • 3-4 jajka
  • 1/2 szklanki startego żółtego sera
  • kilka plasterków szynki 
  • pęczek szczypiorku
  • 1/2 papryczki chili (opcjonalnie)
  • 1/2 papryki (opcjonalnie)
  • sól, pieprz
  • masło/olej

Przygotowanie:
Jajka dokładnie roztrzepać widelcem, dodać ryż, ser, pokrojoną szynką, szczypiorek i ulubione przyprawy i warzywa. Na patelni rozgrzać tłuszcz (najlepiej łyżkę masła i łyżkę oleju), wyłożyć masę. Omlet smażyć na małym ogniu. Patelnię przykryć pokrywką, gdy się zarumieni przewrócić omlet szpatułką na drugą stronę. SMACZNEGO!!

Komentarze

Polecam z CENEO

Print Friendly and PDF