Polecam z CENEO

Pasta pomidorowa

Sierpień to zdecydowanie miesiąc pomidorów :D
Są one teraz słodkie i soczyste,
 wręcz idealne do przygotowywania różnego rodzaju dań.
Ja proponuję przygotować banalnie prostą i szybką pastę :)
Pyszną zarówno do kanapek jak i do mięska ^^
Składniki:
  • 4 pomidory
  • 1 cebula
  • 3 suszone pomidory
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • oliwa
  • garść świeżej /łyżeczka suszonej bazylii
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
Cebulkę zeszklić na oliwie lub na zalewie z suszonych pomidorów.


Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do cebulki. Suszone pomidory pokroić w paski i również dorzucić na patelnie.
Gdy pomidory się uduszą dodać koncentrat, posiekaną bazylie, sól i pieprz.


Farsz podzieliłam na 2 części, do jednej dodałam papryczkę chili dla ostrości i jeszcze chwilę podsmażyłam. Tak powstałą pastą możemy posmarować kanapki, nadziać piersi z kurczaka lub podać z makaronem. SMACZNEGO!!!



Komentarze

Print Friendly and PDF