Polecam z CENEO

Parówki w cieście francuskim

Kolejna błyskawiczna przekąska w moim wydaniu, tym razem na słono :) 
pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno :D
Możemy ją podawać z ulubionymi sosami lub bez...
A co to takiego?? 
Hot dogi w nowym wydaniu !!
Składniki:

  • duże opakowanie ciasta francuskiego
  • 8 parówek
  • 8 plasterków sera żółtego
  • jajko do posmarowania
  • ser tarty/mak/sezam do posypania
Przygotowanie:
Ciasto podzielić na 15 kwadratów, na każdy kwadrat ułożyć pół plasterka sera (można pominąć i zrobić bez), parówkę podzieloną na pół i zawinąć ciasto. Bułki posmarować z wierzchu jajkiem, posypać makiem/sezamem/żółtym serem. Piec w temp. 200*C ok.15-20 minut do zarumienienia. SMACZNEGO !!!


W taki sam sposób można też zrobić małe przekąski "na raz". Wtedy kroję szynkę w bloczki 1x1x4cm i zawijam w ciasto podzielone na mniejsze kwadraty. Dalej postępuję 
jak z większymi.



Komentarze

  1. Takie szybkie przekąski idealne są wtedy, kiedy pojawiają się niespodziewani goście! :-) Super. Pozdrawiam i zapraszam w odwiedziny :-) http://wielopokoleniowo.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Print Friendly and PDF