Polecam z CENEO

Meksykańska potrawka z kurczakiem

Najgorsza rzecz w kuchni?? 
Jak dla mnie marnotrawstwo...
Wczoraj robiłam pizzę i jak zwykle przygotowałam za dużo dodatków :P
Powstało pytanie: co zrobić z resztek??
Odpowiedź była oczywista - ostrą potrawkę !!
Przygotowanie całego dania trwało tyle, co ugotowanie ryżu, a więc momentalnie!
A efekt?? - jak dla mnie powalający :)
 Składniki (dla 6 osób):

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 1 czerwona cebula
  • przyprawa do dań meksykańskich
  • 500 ml przecieru pomidorowego
  • 1 duża czerwona papryka
  • 3 papryczki chili
  • pół puszki kukurydzy
  • pół puszki czerwonej fasoli
  • oliwa
  • sól
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w piórka, pierś w kostkę, paprykę w paseczki, chili w krążki. Na patelni rozgrzać trochę oliwy, wsypać cebulę, chwilę podsmażyć, dodać kurczaka i posypać przyprawą. Gdy kurczak zmięknie dodać paprykę i chili. Po 3 minutach wlać przecier pomidorowy, kukurydzę i fasolkę. Doprowadzić do wrzenia i gotowe.
 Podawać z ryżem. SMACZNEGO!!!


Komentarze

Print Friendly and PDF