Polecam z CENEO

Krem paprykowo-pomidorowy

Amore pomidore... i papryka :P
Na sobotni obiad poleca się lekki kremik,
który najlepiej smakuje ze świeżą pełnoziarnistą bagietką :)
Słodko-ostry, doprawiony dużą ilością bazylii 
i perzeeeeesmaczny!!!
Składniki:

  • 6 pomidorów 
  • 2 czerwone papryki
  • 1 cebula 
  • 1 papryczka chili (opcjonalnie, jeśli lubimy ostre potrawy)
  • oliwa
  • suszona bazylia
  • 1,5 szklanki bulionu
  • szczypta cukru
  • sól, pieprz 
Sposób przyrządzania:Pomidory przekrój na pół, ułóż w naczyniu do zapiekania z kawałkami papryki i cebulą pokrojoną w ósemki. Warzywa skrop oliwą, posyp bazylią, solą, pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180*C na 40 minut. 
Upieczone warzywa zmiksuj z bulionem na gładki krem, dodaj pokrojoną papryczkę chili, przypraw do smaku. Gotuj jeszcze ok. 20 minut. Dla podkreślenia koloru zupy możesz dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. SMACZNEGO!!!


Komentarze

Print Friendly and PDF