Krem paprykowo-pomidorowy
Amore pomidore... i papryka :P
Na sobotni obiad poleca się lekki kremik,
który najlepiej smakuje ze świeżą pełnoziarnistą bagietką :)
Słodko-ostry, doprawiony dużą ilością bazylii
i perzeeeeesmaczny!!!
Składniki:- 6 pomidorów
- 2 czerwone papryki
- 1 cebula
- 1 papryczka chili (opcjonalnie, jeśli lubimy ostre potrawy)
- oliwa
- suszona bazylia
- 1,5 szklanki bulionu
- szczypta cukru
- sól, pieprz
Upieczone warzywa zmiksuj z bulionem na gładki krem, dodaj pokrojoną papryczkę chili, przypraw do smaku. Gotuj jeszcze ok. 20 minut. Dla podkreślenia koloru zupy możesz dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. SMACZNEGO!!!
Komentarze
Prześlij komentarz