Polecam z CENEO

Sernik z galaretek/galaretkowiec/śmietanowiec

Robi się go bardzo szybko, a zjada chyba jeszcze szybciej :) na zachętę dodam, że to dzieło powstało wyłącznie z dwóch składników :D
Składniki:
  • 4 serki homogenizowane po 200g
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 3 galaretki (czerwona, zielona, pomarańczowa)
  • można także dodać świeże owoce sezonowe 
Przygotowanie:
Galaretki czerwoną, zieloną i pomarańczową rozpuszczamy osobno w szklance gorącej wody. Po stężeniu kroimy galaretki w kostkę i przekładamy do szklanej miski (22 cm) lub tortownicy o średnicy 26 cm. Żółte galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Po wystygnięciu miksujemy je z serkami homogenizowanymi. Otrzymaną masą zalewamy pokrojone w kostkę galaretki i wstawiamy do lodówki aby stężała. SMACZNEGO :))



Komentarze

  1. Ja szukałam przepisu gdzie robi się taki serniczek nie ze smietanki czy smietany :) Wypróbowałam tydzien temu ten przepis i jest rewelacyjny! Zrobiłam go z 1,5 porcji i wyszły mi dwie spore miseczki - zajadałam się! Jedyne co nie polecam to galaretki agrestowej - jako jedyna wyszła mi jakby za twarda z jednej strony każdej kosteczki (ale to wina galaretki). Cudowny przepis - dziekuje bardzo :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. cieszę się, że smakowało :D a galaretka była za słabo wymieszana i dlatego się taka zrobiła, wiem bo sama kiedyś tak miałam :)

      Usuń
  2. Witam. Prosze mi napisac szklanka wody to ile mililitrow wedlug Pani?

    OdpowiedzUsuń
  3. Witam,czy serki homo mogę zastąpić innymi np danio?

    OdpowiedzUsuń
  4. a mam pytanie jaki sposób ma pani wyciągania z miski ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wystarczy nożem odkleić brzegi masy, miskę wstawić na chwilę w ciepłą wodę, następnie przyłożyć talerz i energicznie odwrócić całość :D

      Usuń
  5. bardzo prosty i pyszny serniczek .piękno tkwi w prostocie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Czy na spód można dać biszkopty? Zjadło mi literkę,wię poprawiłam się :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Print Friendly and PDF