Polecam z CENEO

Roladki z kurczaka z szynką, serem i masłem czosnkowym (devolay)

A na obiad polecam otoczony chrupiącą panierką, soczysty kawałek mięsa z rozpływającym się czosnkowo-serowym wnętrzem :D
Składniki na 4 porcje:
  • 2 duże piersi z kurczaka 
  • 4 plasterki sera 
  • 50g masła czosnkowego (2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę wymieszać z miękkim masłem, można też dodać natkę pietruszki) 
  • 4 plasterki szynki 
  • sól i pieprz do smaku 
  • olej do smażenia 
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka przekroić na 2 plastry i delikatnie rozbić tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem z każdej strony. Roladki zawijać w następujący sposób: mięso, szynka, ser, masło.
Panierka:
  • 200 g mąki pszennej 
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia 
  • szklanka wody (250 ml) 
  • mąka do obtoczenia 
  • bułka tarta do obtoczenia 
Przygotowanie:
W misce wymieszać mąkę z wodą i proszkiem do pieczenia. Konsystencja powinna być jak na ciasto naleśnikowe. Na koniec dodać szczyptę soli i pieprzu. Bułkę tartą wsypać do drugiej miski. Zawinięte piersi obtoczyć w mące, potem dokładnie zamoczyć w powstałym cieście a następnie obtoczyć w bułce tartej, od razu wykładać na rozgrzany olej, obsmażać na średnim ogniu z każdej strony. 
SMACZNEGO :)


Komentarze

Print Friendly and PDF