Polecam z CENEO

Mazurek z dżemem

Jaki powinien być idealny mazurek?? hmmmm... na pewno słodki i kruchy, czyli dokładnie taki jak mój mazurek z dżemem :D
Składniki:
  • 2 i 2/3 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jajka
  • 200 g masła
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • słoik ulubionej marmolady lub dżemu
  • 3 łyzki masy kajmakowej
  • bakalie i czekolada do dekoracji
Przygotowanie:
Masło, cukier i jajka utrzeć, dodać mąkę i zmiksować (ciasto będzie gęste). Gotowe ciasto podzielić na 2 części, jedną rozsmarować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 180*C do zarumienienia. Postąpić identycznie z resztą ciasta. Gotowe placki przekroić na pół i przełożyć dżemem, wierzch posmarować kajmakiem i udekorować. SMACZNEGO :D

Komentarze

Print Friendly and PDF