Jajka faszerowane z pieczarkami
No to zaczynamy wielkie poświąteczne chwalenie się pysznościami, jakie zagościły na moim stole :D Na pierwszy ogień idą jajka faszerowane pastą pieczarkowo-jajeczną
- 500 g pieczarek
- sok z 1 cytryny
- 10 jajek
- 3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
- szczypiorek / natka pietruszki
Przygotowanie:
Pieczarki ugotować z sokiem z cytryny, by nie zszarzały. Wystudzić i pokroić w drobną kosteczkę. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przekroić na pół. Żółtko wyjąć i rozgnieść widelcem, wymieszać z majonezem, pieczarkami, szczypiorkiem lub posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem - jeśli masa będzie mało kleista dodać więcej majonezu. Tak powstałą masę nakładać do białek. Udekorować zieleniną. SMACZNEGO :D
Pieczarki ugotować z sokiem z cytryny, by nie zszarzały. Wystudzić i pokroić w drobną kosteczkę. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przekroić na pół. Żółtko wyjąć i rozgnieść widelcem, wymieszać z majonezem, pieczarkami, szczypiorkiem lub posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem - jeśli masa będzie mało kleista dodać więcej majonezu. Tak powstałą masę nakładać do białek. Udekorować zieleniną. SMACZNEGO :D
Komentarze
Prześlij komentarz