Polecam z CENEO

Jajka faszerowane z pieczarkami

No to zaczynamy wielkie poświąteczne chwalenie się pysznościami, jakie zagościły na moim stole :D Na pierwszy ogień idą jajka faszerowane pastą pieczarkowo-jajeczną 

Składniki:

  • 500 g pieczarek
  • sok z 1 cytryny
  • 10 jajek
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek / natka pietruszki
Przygotowanie:
Pieczarki ugotować z sokiem z cytryny, by nie zszarzały. Wystudzić i pokroić w drobną kosteczkę. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przekroić na pół. Żółtko wyjąć i rozgnieść widelcem, wymieszać z majonezem, pieczarkami, szczypiorkiem lub posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem - jeśli masa będzie mało kleista dodać więcej majonezu. Tak powstałą masę nakładać do białek. Udekorować zieleniną. SMACZNEGO :D


Komentarze

Print Friendly and PDF