Polecam z CENEO

Babka z białek

Błyskawiczna babka, która idealnie nadaje się do popołudniowej kawki czy herbatki, gdy nie mamy za wiele czasu na pichcenie :)
Składniki:
  • 1 szklanka białek
  • 3/4 szklanki cukru 
  • 2 szklanki mąki
  • 200 g masła/margaryny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • polewa czekoladowa
  • płatki migdałowe
Przygotowanie:
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodawać stopniowo cukier. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz lekko podgrzaną margarynę. Starannie wymieszać. Piec ok. 40 minut w temp. 180*C. Wystudzone ciasto polać polewą i obsypać płatami migdałowymi. SMACZNEGO :D 






Komentarze

  1. Pyszna! Poproszę kawałeczek do kawki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jak duża powinna być forma do babki? Przepisy są naprawdę ciekawe i zachęcają do wykonania ciast. Ostatnio zrobiłam placek z budyniową pianką i ciasto czekoladowe na ciasteczkowym spodzie i wyszły przepyszne :) serdecznie pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Print Friendly and PDF