Polecam z CENEO

Ciasto orzechowe

 A oto moje popisowe ciasto :) aż dziwne, że jeszcze do tej pory go tu nie zamieściłam. Jest bardzo mocno wilgotne, ciężkie i do tego przepysznie orzechowe :)
Składniki:

  • 250 g margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • 180 g orzechów włoskich (zmielonych)
  • szczypta soli
Przygotowanie:
Margarynę utrzeć z cukrem, dodając szczyptę soli, ucierać z masłem. Dodawać po jednym jajku, trochę mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Dodać resztę składników. Gdy utrzemy ciasto, dodajemy orzechy - miksujemy. Piec ok. 1 godz. w temp. 180*C. SMACZNEGO :))



Komentarze

Print Friendly and PDF