Ciastka migdałowe
Baaaaaardzo kruche, a do tego migdałowe ciasteczka, które robi się dosłownie w mgnieniu oka :)
- 300 g mąki pszennej
- 230 g miękkiego masła
- 100 g płatków migdałowych
- 1 łyżka olejku waniliowy do ciast / esencji waniliowej
- 30 g cukru pudru
Przygotowanie:
Masło utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać olejek waniliowy. Mąkę wymieszać z płatkami migdałowymi i dodać do masy maślanej. Zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na ok. 30 min. Z ciasta formować kulki mniej więcej wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując kilkucentymetrowe odległości. Włożyć do nagrzanego do 180*C piekarnika na 12-15 minut.
Gorące ciastka dokładnie i gęsto posypać cukrem pudrem!
SMACZNEGO :)
Inspired by http://ostra-na-slodko.pl/
Komentarze
Prześlij komentarz