Polecam z CENEO

Ciastka migdałowe

Baaaaaardzo kruche, a do tego migdałowe ciasteczka, które robi się dosłownie w mgnieniu oka :)

Składniki:
  • 300 g mąki pszennej
  • 230 g miękkiego masła  
  • 100 g płatków migdałowych
  • 1 łyżka olejku waniliowy do ciast / esencji waniliowej
  • 30 g cukru pudru
Przygotowanie:
Masło utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać olejek waniliowy. Mąkę wymieszać z płatkami migdałowymi i dodać do masy maślanej. Zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na ok. 30 min. Z ciasta formować kulki mniej więcej wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując kilkucentymetrowe odległości. Włożyć do nagrzanego do 180*C piekarnika na 12-15 minut.
Gorące ciastka dokładnie i gęsto posypać cukrem pudrem!
SMACZNEGO :)

Komentarze

Print Friendly and PDF