Polecam z CENEO

Mule po marynarsku

Albo się je kocha albo nienawidzi :) ale żeby się przekonać trzeba spróbować :D

Składniki: 

  • 1 kg muli świeżych oczyszczonych
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oliwy
  • lampka wina białego półwytrawnego
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • odrobina soli
Przygotowanie:
Oczyścić małże. W rondelku rozgrzać masło, zeszklić cebulę drobno pokrojoną i posiekany czosnek. Dodać białe wino, pietruszkę i podgrzać, aż zacznie wrzeć.
Wrzucić mule i przykryć pokrywką. Gotować ok. 5–6 minut, aż się otworzą. W trakcie gotowania potrząsnąć garnkiem. Te, które się nie otworzą, wyrzucić. 

Komentarze

Print Friendly and PDF