Polecam z CENEO

Ciasteczka francuskie z jabłkiem

Błyskawiczna przekąska na słodko, która umili nam nie jedno popołudnie :)

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 jabłka
  • 1 łyżka cukru
  • cukier wanilinowy / 1 łyżka ekstraktu z wanilii / cynamon
  • jajko do posmarowania
Przygotowanie:
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i obsmażyć na maśle z dodatkiem cukrów. Ciasto rozwinąć, podzielić na 10 części, 5 naciąć tak jak na zdjęciu poniżej. 


Brzegi posmarować rozkłóconym jajkiem, nałożyć jabłka i widelcem docisnąć, tak aby brzegi się skleiły. Posmarować jeszcze z wierzchu i piec ok. 15 minut w temp. 200*C, do zarumienienia. 
Posypać cukrem pudrem. 

SMACZNEGO :))

Komentarze

Print Friendly and PDF