Ciasteczka francuskie z jabłkiem
Błyskawiczna przekąska na słodko, która umili nam nie jedno popołudnie :)
Składniki:
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 2 jabłka
- 1 łyżka cukru
- cukier wanilinowy / 1 łyżka ekstraktu z wanilii / cynamon
- jajko do posmarowania
Przygotowanie:
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i obsmażyć na maśle z dodatkiem cukrów. Ciasto rozwinąć, podzielić na 10 części, 5 naciąć tak jak na zdjęciu poniżej.
Brzegi posmarować rozkłóconym jajkiem, nałożyć jabłka i widelcem docisnąć, tak aby brzegi się skleiły. Posmarować jeszcze z wierzchu i piec ok. 15 minut w temp. 200*C, do zarumienienia.
Posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO :))
Komentarze
Prześlij komentarz