Zapiekanka z kaszą i mięsem mielonym
Szybko, smacznie i na jeden garnek :)

Składniki:
Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać mięso mielone i podsmażyć. Dodać przecier pomidorowy. Pieczarki pokroić w półplasterki, paprykę w kostkę, dodać na patelnię. Wsypać kasze na patelnię i dokładnie wymieszać. Doprawić tymiankiem, solą i pieprzem (można dodatkowo dodać trochę sera do masy). Kaszę przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać serem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do temp. 180*C ok. 20 minut. SMACZNEGO :))

Składniki:
- 2 woreczki kaszy gryczanej
- 1 papryka
- 500 g mięsa mielonego
- 150 g pieczarek
- 5 łyżek przecieru pomidorowego
- 1 duża cebula
- 100 g tartego żółtego sera
- tymianek (świeży lub suszony)
- pieprz
- sól
- olej do podsmażenia mięsa
Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać mięso mielone i podsmażyć. Dodać przecier pomidorowy. Pieczarki pokroić w półplasterki, paprykę w kostkę, dodać na patelnię. Wsypać kasze na patelnię i dokładnie wymieszać. Doprawić tymiankiem, solą i pieprzem (można dodatkowo dodać trochę sera do masy). Kaszę przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać serem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do temp. 180*C ok. 20 minut. SMACZNEGO :))
