Polecam z CENEO

Zapiekanka z kaszą i mięsem mielonym

Szybko, smacznie i na jeden garnek :)



Składniki:


  • 2 woreczki kaszy gryczanej
  • 1 papryka
  • 500 g mięsa mielonego
  • 150 g pieczarek
  • 5 łyżek przecieru pomidorowego
  • 1 duża cebula
  • 100 g tartego żółtego sera
  • tymianek (świeży lub suszony)
  • pieprz
  • sól
  • olej do podsmażenia mięsa
Przygotowanie:
Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać mięso mielone i podsmażyć. Dodać przecier pomidorowy. Pieczarki pokroić w półplasterki, paprykę w kostkę, dodać na patelnię. Wsypać kasze na patelnię i dokładnie wymieszać. Doprawić tymiankiem, solą i pieprzem (można dodatkowo dodać trochę sera do masy). Kaszę przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać serem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do temp. 180*C ok. 20 minut. SMACZNEGO :))
Print Friendly and PDF