Spaghetti alla carbonara

Kolejny przepis na pyszną i szybką w przygotowaniu pastę na styl włoski. 

Składniki:

  • 200 g wędzonego boczku
  • 4 żółtka
  • 150 ml słodkiej śmietanki 30%
  • 2 łyżki drobno startego parmezanu
  • 250 g spaghetti
  • natka pietruszki
  • pieprz
  • sól
Przygotowanie:
Boczek pokroić w paski, podsmażyć na dużej patelni. Żółtka rozkłócić ze śmietanką, dodać ser. Makaron ugotować al dente, odcedzić i włożyć na patelnię z boczkiem. Szybko wymieszać na niewielkim ogniu, tak aby makaron nie stracił temperatury. Patelnię zestawić, do makaronu dodać śmietankę z żółtkami i serem. Doprawić, wymieszać. Posypać posiekaną natką. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  1. Zawsze jadłem tradycyjne spaghetti , ale od dzisiaj pokochałem to rozwiązanie:-)

    OdpowiedzUsuń

Publikowanie komentarza

Polecam z CENEO

Print Friendly and PDF