Polecam z CENEO

Gulasz na ostro z papryką i pomidorami


Z braku czasu nie miałam ostatnio nawet wolnej chwili żeby odwiedzić dziadków. Myślałam, że sobie spokojnie pojadę odpocznę, hah ale niestety nie :) od razu jak tylko weszłam w próg dostałam milion propozycji, żeby przygotować coś dobrego :D pierwszego dnia jeszcze jakoś udało mi się obronić przed pichceniem, ale drugiego ... ULEGŁAM!!! ALE NIE POLEGŁAM i przygotowałam taki oto pyszny gulasz :)) niby normalny gulasz, ale tak jakoś ciągnęło mnie, żeby coś dodać i podkręcić lekko smaczek - padło na chilli i pastę pomidorową (w sumie tak sobie myślę, że nawet jakby zostawić to mięsko na etapie dodania pomidorów, bez gotowania w wodzie to wyszłaby całkiem ciekawa potrawka) :P TRZEBA EKSPERYMENTOWAĆ !!! i wybaczcie mi jakość moich zdjęć, ale robię je telefonem, którego aparat jest dość "skromny", może kiedyś dorobię się jakiegoś cacka, hehe ale to jeszcze nie ten czas :)



Składniki:


  • 500 g mięsa wieprzowego
  • 2 papryki czerwone
  • 1 ostra papryczka
  • koncentrat pomidorowy
  • smalec
  • cebula
  • vegeta
  • pieprz
Przygotowanie:
Mięso pokroić w kostkę. Cebulkę posiekać drobno, posypać vegetą i odstawić żeby skruszała. Na smalcu podsmażyć mięso, gdy zacznie się ładnie przysmażać, dodać cebulkę i chilli, smażyć kilka minut i dodać ok. 3 łyżeczek koncentratu pomidorowego. Po kilku minutach przełożyć mięso do garczka z gorącą wodą i gotować. Dodać pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Pod koniec gotowania zaprawić gulasz mąką i zagotować. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Podawać z ryżem. Smacznego :D
Print Friendly and PDF