Polecam z CENEO

Wafle z masa kakaową

Na jesienna aurę czekolada jest wręcz niezastąpiona, także ta w postaci wafelków :D


Składniki:

  • wafle tortowe
  • 250 g masła
  • 200 g cukru
  • cukier wanilinowy
  • 4 łyżki kakao
  • 1,5 szklanki mleka w proszku
  • 1 łyżka wódki (można pominąć)
Przygotowanie:
W rondelku rozpuścić masło z cukrem, cukrem wanilinowym, kakao i 4 łyżkami wody. Zdjąć z ognia i lekko przestudzić. Dodać mleko w proszku i wódkę, dokładnie wymieszać. Masą przekładać wafle. Obciążyć deska kuchenną, schłodzić.

Wierzch można posmarować polewa czekoladową, natomiast do masy możemy dodać pokruszone wafle lub drobno posiekane orzechy. SMACZNEGO!!!


Print Friendly and PDF