Kruche ciasteczka
Nareszcie znalazłam chwilkę wolnego czasu
i jak ją wykorzystałam??
hah tylko i wyłącznie na pichceniu
musiałam coś pysznego zrobić, bo inaczej to byłby stracony czas :D

Składniki:
- 1 kg mąki
- 1 szklanka cukru pudru
- 5 żółtek
- 1 całe jajko
- 2 łyzki gęstej śmietany
- 1,5 kostki masła
- 2 czubate łyzki smalcu
- cukier wanilinowy
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g wiórków kokosowych
- 1 jajko
- 1 łyżka mleka
- 50 g płatków migdałowych
- polewa czekoladowa
Przygotowanie:
Wszystkie produkty zlepić, siekając na stolnicy. Ciasto włożyć do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie ciasto podzielić na mniejsze kawałki, rozwałkować i wycinać ciastka foremkami. Ciastka posmarować jajkiem rozmieszanym z mlekiem, posypać migdałami. Piec w temp. ok. 180*C do zarumienienia. Wystudzone ciastka można polać polewa czekoladową.
