Rumowe bounty
Pyszne kokosowe wnętrze, oblane chrupiącą czekoladą :) chyba nie trzeba dłużej zachęcać :D

Składniki:
W misce wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać śmietankę z masłem. Rozpuszczoną miksturę wlać do wiórek, dodać aromat i wymieszać.
Następnie z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki ułożyć na papierze do pieczenia i schłodzić. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Kulki zanurzyć w czekoladzie, wyłożyć na papier, schłodzić do momentu stwardnienia czekolady. Przechowywać w lodówce.

Składniki:
- 200 g wiórek kokosowych
- 100 ml śmietanki 30%
- 70 g cukru pudru
- 70 g masła
- kilka kropli aromatu rumowego
- 1 mleczna czekolada
- 1 gorzka czekolada
W misce wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać śmietankę z masłem. Rozpuszczoną miksturę wlać do wiórek, dodać aromat i wymieszać.
Następnie z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki ułożyć na papierze do pieczenia i schłodzić. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Kulki zanurzyć w czekoladzie, wyłożyć na papier, schłodzić do momentu stwardnienia czekolady. Przechowywać w lodówce.