Polecam z CENEO

Rumowe bounty

Pyszne kokosowe wnętrze, oblane chrupiącą czekoladą :) chyba nie trzeba dłużej zachęcać :D



Składniki:
  • 200 g wiórek kokosowych
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 70 g cukru pudru
  • 70 g masła
  • kilka kropli aromatu rumowego
  • 1 mleczna czekolada
  • 1 gorzka czekolada
Przygotowanie:
W misce wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać śmietankę z masłem. Rozpuszczoną miksturę wlać do wiórek, dodać aromat i wymieszać.

Następnie z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki ułożyć na papierze do pieczenia i schłodzić. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Kulki zanurzyć w czekoladzie, wyłożyć na papier, schłodzić do momentu stwardnienia czekolady. Przechowywać w lodówce.
Print Friendly and PDF