Polecam z CENEO

Polędwiczki w cieście francuskim

Soczyste, lekko czosnkowe mięsko otulone delikatnym ciastem francuskim :D 

zapewniam, że posmakuje każdemu 
Składniki:


  • 1 kg polędwiczek wieprzowych
  • ciasto francuskie
  • 2 łyżki tłuszczu
  • 4 ząbki czosnku
  • pół łyżeczki majeranku ewentualnie tymianku
  • 50 ml ginu
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:Mięso myjemy, osuszamy, nacieramy posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem, posypujemy majerankiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Odstawiamy na minimum 2 godziny. Mięso obsmażamy na tłuszczu ze wszystkich stron, dodajemy w trakcie smażenia jałowcówkę. Ciasto francuskie rozwijamy, kładziemy na środek mięso. Owijamy mięso ciastem. Zlepimy brzegi. Pieczemy 35 minut w nagrzanym do 200 C piekarniku. SMACZNEGO !!!



Print Friendly and PDF