Soczyste, lekko czosnkowe mięsko,
otulone delikatnym ciastem francuskim :D
zapewniam, że posmakuje każdemu
Składniki:
- 1 kg polędwiczek wieprzowych
- ciasto francuskie
- 2 łyżki tłuszczu
- 4 ząbki czosnku
- pół łyżeczki majeranku ewentualnie tymianku
- 50 ml ginu
- sól
- pieprz
Przygotowanie:Mięso myjemy, osuszamy, nacieramy posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem, posypujemy majerankiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Odstawiamy na minimum 2 godziny. Mięso obsmażamy na tłuszczu ze wszystkich stron, dodajemy w trakcie smażenia jałowcówkę. Ciasto francuskie rozwijamy, kładziemy na środek mięso. Owijamy mięso ciastem. Zlepimy brzegi. Pieczemy 35 minut w nagrzanym do 200 C piekarniku. SMACZNEGO !!!