"Pijane" krokiety z kurą i pieczarkami

Składniki:
Ciasto na naleśniki:
- 600 g maki
- 2 piwa
- 2 jajka
- 1 łyżka oleju
- sól
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ciasto powinno być lejące. Smażyć na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu.
Farsz:
- 1 kg gotowanego mięsa z rosołu (kura i wołowina)
- 1 gotowana pietruszka
- 1 gotowana marchewka
- 1 jajko
- 500 g pieczarek
- 2 cebule
- 2 łyzki masła
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Mięso oddzielić od kości, zmielić w maszynce z warzywami. Pieczarki i cebulę obrać, pokroić w drobna kostkę. Na patelni rozgrzać masło z olejem i podsmażyć cebulkę. W garnku poddusić pieczarki. Gdy cebulka się ładnie zeszkli, dodać do pieczarek i dusić jeszcze chwilę. Pieczarki dodać do mięsa, wbić jajko, wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodatkowo:
- 2 jajka
- bułka tarta
- olej
