Omlet na słodko
Podstawowy przepis na omlet, który możemy skomponować na wiele sposobów. Pyszny zarówno na słodko, jak i z bardziej wytrawnymi dodatkami :)

Składniki (na patelnie 24cm):
Rozgrzać patelnię na średnim płomieniu, nasmarować masłem i wlać masę. Zmniejszyć troszkę płomień i smażyć ok. 4 minut aż omlet się przyrumieni i da się podważyć. Następnie przewrócić omlet przy pomocy łopatek na drugą stronę i smażyć, aż nabierze złotego koloru, ale nie za długo, bo będzie zbyt suchy.
Przełożyć na talerz, posypać cukrem pudrem i podawać z tym, na co właśnie mamy ochotę.


Składniki (na patelnie 24cm):
- 3 jajka
- 3 łyżki mąki
- szczypta soli
- cukier puder do posypania
- kawałek masła
- ulubione dodatki (owoce, nutella, powidła, konfitury)
Rozgrzać patelnię na średnim płomieniu, nasmarować masłem i wlać masę. Zmniejszyć troszkę płomień i smażyć ok. 4 minut aż omlet się przyrumieni i da się podważyć. Następnie przewrócić omlet przy pomocy łopatek na drugą stronę i smażyć, aż nabierze złotego koloru, ale nie za długo, bo będzie zbyt suchy.
Przełożyć na talerz, posypać cukrem pudrem i podawać z tym, na co właśnie mamy ochotę.

